Kartor/Leder

Bloggen med aktuell ledstatus hittar du här, klicka bara på den fartglada skoteråkaren (bilden)

  Vill du ha uppdatering direkt i din telefon när det är nyslasat så rekommenderar vi att ladda ner gratis appen FeeddlerRSS från Appstore eller gReader från Androidmarket och knappa in URL adressen http://www.gagnefssnöskoterklubb.se/rss.xml

 

 

 led.gifPåbjuden skoterled märks ut med påbudsmärke. Blå, rund skylt med vit skotersymbol. Det innebär att du måste följa leden. Det är förbjudet att köra utanför leden.

lamplig-skoterled.gif Lämplig skoterled märks ut med anvisningsmärke; en kvadratisk skylt med blå skotersymbol på vit botten. Märket talar om att du kör säkrast och stör minst på den leden. Du bör hålla dig till leden, men det är inte förbjudet att köra utanför leden.

regler-forbud.gifPå en del leder är det förbjudet att köra snöskoter. Lederna är då skyltade med förbudsmärken.

regler-olamp.gif Andra leder kan vara skyltade med anvisningsmärken med rött snedstreck. Sådana leder bör du inte använda. Det är visserligen inte förbjudet att köra på sådana leder, men olämpligt.

stopsign.pngSkotrar har alltid stopplikt vid passage över väg.

 

Klicka på ledstolpen (bilden)  för att få upp kartorna som är i PDF format, har du inte programmet för att se kartorna så finns programmet här

Såhär ser ledkäpparna ut när du åker på i Gagnefs kommun

Ledkartor

SKID - & SKOTERLEDSKARTAN

Säljes på följande platser:   Turistbyrån, Friluftsfrämjandets kansli, Skoterklubben, IFK Mockfjärd, Gagnefs IF, IK Segro. Pris: 40:- (Tyvärr slut för tillfället)

 

Det har blivit ett fel på våra nya ledkartor, det har kommit in en led mellan Handbacken och Kärringsjön i Björbo men det ska inte vara någon led där.